سه اصل کلیدی برای رسیدن به همکاری مؤثر در محیط کار

سه اصل کلیدی برای رسیدن به همکاری مؤثر در محیط کار
تاریخ:
۲۲ مرداد ۱۴۰۱
اغلب وقتی صحبت از یک محیط کار ارگونومیک به میان می‌آید، به یک محیط اداری شیک و تمیز با انواع و اقسام مبلمان اداری ارگونومیک فکر می‌کنیم؛ به میزهای اداری ارگونومیک، صندلی های اداری ارگونومیک و پارتیشن های اداری که بر زیبایی محیط اداری افزوده‌اند. ما اغلب فراموش می‌کنیم که یک محیط اداری ارگونومیک را برای چه پدید آورده‌ایم و به راستی هدف ما از این همه تلاش و هزینه چیست؟
غیر از این است که آن همه سعی در راستای ارگونومیک کردن همه چیز، برای رفاه و آسایش افرادی است که از آن محل کار استفاده می کنند؟
قطعاً غیر از این نیست؛ فقط گاهی چه در مقام کارفرما و چه در مقام کارمند، از یاد می‌بریم که مبلمان اداری ارگونومیک، نور و صدای استاندارد، تنها نیازهای کارمندان نیستند. اگر قرار است در مسیر موفقیت گام برداریم، به همه آن وسایل و ابزارهای ارگونومیک نیاز داریم، ولی غفلت از کارکنان به عنوان عنصر اصلی و مرکزی یک محیط اداری، عواقب جبران ناپذیری دارد.
از این رو بر آن شدیم تا در راستای مسئولیت های اجتماعی مبلمان اداری الوند، در سلسله مقالاتی به موضوعاتی بپردازیم که در کنار طراحی داخلی اداری، به افراد کمک کند تا در کارشان موفق‌تر عمل کرده و بهره‌وری خود را بالاتر ببرند؛ خواه کارفرما باشند و خواه کارمند.
در این مقاله به سه اصل کلی در مورد مهارت‌های همکاری می‌پردازیم؛ سه اصلی که قبل از شروع کار، باید در ما تقویت شوند. توجه به این اصول، آنقدر مهم و ضروری است که حتی قبل از خرید مبلمان اداری ارگونومیک و یا حداقل قبل از استفاده از آن‌ها، باید مورد توجه قرار بگیرند. توجه به این موارد، می‌تواند مهارت‌های همکاری مؤثر را در افراد پرورش دهد. پیش از همه چیز، بهتر است کمی درباره مهارت‌های همکاری صحبت کنیم تا ببینیم منظور از این عبارت چیست.

مهارت های همکاری چیست؟
شاید در ذهن ما، همکاری معنای ساده‌ای داشته باشد که به راحتی نیز می‌تواند شکل بگیرد، اما در واقعیت، همکاری با دیگران می‌تواند چالش برانگیز باشد. تک تک اعضای یک تیم دارای روحیات منحصر به فرد، نقاط قوت و ضعف و اهداف شخصی متفاوتی هستند. برخی از شرکت‌ها، برای همکاری ارزش ویژه ای قائل هستند و به کارکنانشان آموزش می‌دهند که چگونه با یکدیگر همکاری کنند. برخی دیگر بر این نظرند که همکاری، امری طبیعی است و به خودی خود شکل می‌گیرد.
مهارت های همکاری به بیان ساده، مهارت هایی است که افراد را قادر می‌سازد تا با دیگران به خوبی کار کنند. بیشتر محیط‌های کاری نیاز به همکاری دارند، بنابراین این مهارت‌ها ضروری هستند. همکاری موفق، مستلزم روحیه همکاری و احترام متقابل است. کارفرمایان معمولاً به دنبال کارمندانی هستند که به‌عنوان بخشی از یک تیم به طور مؤثر عمل می‌کنند و قادر هستند بین اهداف شخصی و اهداف گروهی تعادل برقرار کنند.
برای همکاری موفق و مؤثر به ارتباطات ماهرانه، هوش هیجانی و احترام نیاز داریم که در ادامه به هر کدام جداگانه خواهیم پرداخت.

 
  1. مهارت های ارتباطی خود را در راستای همکاری مؤثر تقویت کنید
گاهی نظر دادن در مورد یک مسئله کاری می‌تواند یک چالش به حساب بیاید. در یک تیم، نمی‌توانید از به اشتراک گذاشتن دیدگاه خود بترسید؛ اما نمی‌توانید دیدگاه خود را نیز به دیگران تحمیل کنید. از این رو باید مهارت‌های ارتباطی خود را تقویت کنید. مهارت‌های ارتباطی، به چند بخش تقسیم می شوند که در ادامه به تک تک آن‌ها خواهیم پرداخت.
فعالانه گوش دهید: گوش دادن فعال، چیزی بیشتر از شنیدن کلماتی است که همکاران شما می‌گویند. این عمل به معنای گوش دادن دقیق به سخنان افراد، بدون قضاوت و پیش داوری و درک عمیق معنای کلماتی است که بیان می‌کنند. اگر در مورد موضوعی متوجه حرف همکارتان نشدید، توضیح بخواهید و پیش از آن که اقدامی انجام دهید، زمانی را برای خلاصه کردن آن چه گفته شده است، اختصاص بدهید.
مهارت نوشتاری خود را تقویت کنید: ارتباط کتبی یک مسئله مهم است؛ چرا که بسیاری از همکاری‌ها با نوشتن اتفاق می‌افتند، به ویژه اگر دورکار هستید. بنابراین نیاز است تا روی نوشتن تمرکز کنید. دورکاری ما را به برقراری ارتباط نوشتاری وا می دارد. پس باید به قدرت کلمات ایمان بیاوریم تا بتوانیم منظورمان را واضح به مخاطب برسانیم.
به شکل گیری درست ارتباط کلامی فکر کنید: آن‌چه در یک جلسه کاری بیان می‌کنید، بسیار کلیدی است. نمی‌توان بدون فکر با همکاران در مورد مسئله‌ای صحبت کرد و انتظار داشت به همکاری مؤثر منتهی شود. به نحوه بیان خود فکر کنید. در مورد دیدگاه‌هایتان خلاصه و مفید صحبت کنید و هرگز احترام به نظرات دیگران را فراموش نکنید.  
ارتباط غیرکلامی را فراموش نکنید: ارتباط غیرکلامی، مانند زبان بدن و لحن گفتاری، بر ارتباطات کلامی تأثیر می‌گذارند. کلمات و جملات یکسان را می‌توان با لحن‌های متفاوت بیان کرد و پیام‌های بعضاً مخالف را منتقل کرد. هنگام کار، هم به آن چه می‌گویید و هم به نحوه بیان خود توجه کنید.

 
  1. هوش هیجانی خود را در راستای همکاری مؤثر تقویت کنید
یکی از محبوب‌ترین مهارت ها در یک محیط اداری، هوش هیجانی است. هوش هیجانی، توانایی شناسایی و مدیریت احساسات شخصی، شناخت احساسات دیگران و واکنش مناسب نسبت به احساسات هنگام انجام وظایف است.
وقتی یکی از اعضای تیم بداخلاق است، اعضایی که هوش هیجانی بالایی دارند، می‌توانند تشخیص دهند که واکنش‌های فرد بداخلاق می‌تواند دلیلی بر این باشد که او خسته است و نیاز به استراحت دارد. حتی مسائلی مثل تنبلی یا لجبازی اعضای گروه از سوی کسانی که هوش هیجانی بالایی دارند، می‌تواند به عنوان نشانه‌هایی از یک موضوع بزرگتر درک شود. درک احساسات دیگران و یافتن علت آن‌ها، یک مزیت بزرگ دارد؛ افراد می‌توانند با همکاری و مشارکت، مشکل همکاران خود را حل کنند.
برخی از کارهایی که می‌توانید در راستای افزایش هوش هیجانی خود انجام دهید، از این قرار است:
  • تاب آوری را در خود تقویت کنید. تاب آوری، ظرفیتی است در وجود انسان برای مقاومت در برابر استرس و فاجعه.
  • احساسات خود را شناسایی کنید و برای کنار گذاشتن آن‌ها در صورت لزوم، تلاش کنید.
  • خود را برای مقابله با هرچیزی که باب میلتان نیست، آماده کنید و به راحتی دلخور شدن را کنار بگذارید.
  • برای انتقاد آماده باشید و انتقادها را شخصی تلقی نکنید.
  • نسبت به مسائل پیرامون کنجکاوانه رفتار کنید.
  • مهربانی را تمرین کنید.
  • همدلی را در خود تقویت کنید.
 
  1. احترام به تنوع را در راستای همکاری مؤثر تقویت کنید
شاید عنوان این بخش کمی نامفهوم به نظر برسد ولی صبور باشید؛ به شما خواهیم گفت، منظورمان از احترام به تنوع چیست. ما در یک محیط اداری با افراد مختلف از طبقات گوناگون جامعه، با جنسیت‌های متفاوت، پست‌های سازمانی مختلف و مهم‌تر از همه با ادیان و فرهنگ‌های گوناگون سر و کار داریم. ما در قبال این همه تنوع، یک وظیفه انسانی و البته سازمانی بر دوش داریم؛ موظفیم به همه احترام بگذاریم. همچنین باید توجه خود را به رفتارها یا تصمیماتی جلب کنید که می‌توانند اشکال ظریف تبعیض باشند.
 
در پایان باید گفت مهارت‌های همکاری، شما را قادر می‌سازند تا با موفقیت در جهت یک هدف مشترک، با دیگران کار کنید و این به کارگیری مهارت‌ها در کنار ابزارها و وسایلی نظیر مبلمان اداری، می‌تواند یک محیط کار سالم و ارگونومیک پدید آورد؛ همان چیزی که همه ما امروزه به دنبالش هستیم.
رسیدن به همکاری مؤثر، مستلزم یادگیری مهارت‌هایی نظیر گوش دادن فعالانه به دیگران، برقراری ارتباط واضح با همکاران اعم از ارتباط کلامی، غیر کلامی، ارتباط نوشتاری و احترام به همه تفاوت‌هایی است که در یک محیط کاری وجود دارد. ما در یک محیط کاری، مسئول هستیم و باید در قبال مسئولیت‌هایی که داریم، پاسخگو باشیم.
ما به عنوان یک شرکت تولیدکننده مبلمان اداری، وظیفه داریم در این خصوص آگاهی بخش باشیم و در خصوص طراحی فضای داخلی محیط اداری در کنار شما باشیم. پس اگر نیاز به تغییر در دکوراسیون اداری خود دارید و یا وقت آن رسیده که دفتر کار خودتان را داشته باشید، حتماً با ما تماس بگیرید.

منبع:
https://www.thebalancecareers.com/collaboration-skills-with-examples-2059686
 
دیدگاه خود را ارائه دهید
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
 _____                     
|____ |                    
    / /  ___   ___    __ _ 
    \ \ / __| / _ \  / _` |
.___/ /| (__ | (_) || (_| |
\____/  \___| \___/  \__, |
                      __/ |
                     |___/ 
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
محل کار ترکیبی چیست و چگونه کار می‌کند؟
 ۲۹ شهریور ۱۴۰۱

محل کار ترکیبی چیست و چگونه کار می‌کند؟

تحمیل کرونا بر جهان و عواقبی که به دنبال داشت، نشان داد رویاپردازان فناوری که از دهه ۱۹۸۰ در مورد احتمالات کار از راه دور صحبت می‌کردند، اغراق نمی‌کردند. حالا و پس از گذشت ماه‌های بحرانی کرونا، همه ما به یک نتیجه مهم رسیده‌ایم؛ می‌توان از راه دور کار کرد، جلسه برگزار کرد، تیم ساخت ...  ادامه مطلب 
نقش محیط کار در انگیزش کارکنان
 ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

نقش محیط کار در انگیزش کارکنان

یک محیط کاری نامطلوب، تأثیر مخربی بر انگیزه، عملکرد و رفاه کارکنان می‌گذارد. فراهم کردن فضای کاری مناسب، می‌تواند کارکنان را به کار بیشتر و بهتر تشویق کند و بهره‌وری را به بهترین سطح برساند؛ زیرا محل کار بر عواملی مانند رفاه کارکنان، عملکرد، همکاری و بهره‌وری اثر ...  ادامه مطلب 
چرا داشتن یک محیط کاری خوب، مهم است؟
 ۲۳ شهریور ۱۴۰۱

چرا داشتن یک محیط کاری خوب، مهم است؟

محیط محل کار، جنبه‌ای از کار است که تعریف دقیق آن دشوار است و به دیدگاه شخصی افراد مربوط می‌شود؛ هر کارمند با توجه به برداشت شخصی خود، تعریفی از یک محیط کاری مناسب و چگونه بودن آن دارد.   چرا مراقبت از محیط کار مهم است؟ مراقبت از محیط کار، بهره‌وری را بهبود می‌بخشد، به شکوفایی ...  ادامه مطلب 
محیط کاری پر استرس چیست؟
 ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

محیط کاری پر استرس چیست؟

داشتن شغل، سلامت عمومی و نگرش کلی نسبت به زندگی را بهبود می‌بخشد. با این حال، بسیاری از افراد در محل‌کار با استرس قابل‌توجهی مواجه می‌شوند که اثرات بدی را بر سلامتی آن‌ها می‌گذارد. مؤسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی در ایالات متحده، استرس شغلی را واکنشی مضر تعریف می‌کند که می‌تواند منجر به ...  ادامه مطلب 
روانشناسی در محل‌کار
 ۱۵ شهریور ۱۴۰۱

روانشناسی در محل‌کار

روانشناسی در محل‌کار روانشناسی محل کار به چه معناست؟ "روانشناسی در محل کار" به تمرین اعمال اصولی و شیوه‌های روانشناختی در محیط کار اشاره دارد و هدف آن، شناسایی و حل مشکلات، بهینه سازی محل کار، افزایش رضایت شغلی و انگیزه کارکنان و بهبود پویایی محیط کار است. اصول روانشناسی محل کار، می‌تواند به ...  ادامه مطلب